Le Papillon Kindercoaching

Van Rups naar Vlinder

Veel gestelde vragen.

Is er een wachtlijst?

Nee, over het algemeen genomen kan vrij snel een afspraak gemaakt worden voor een intakegesprek, indien we van beide kanten het nut zien in behandeling, kan direct de eerste afspraak worden gemaakt.

Hoe kan ik het beste een afspraak maken voor een intake-gesprek?

De snelste manier is om gebruik te maken van het contactformulier op deze site. Maar als je nog vragen hebt kunt je wellicht beter even bellen op nummer 06-137 57 804

Wat is het verschil tussen een coach en een therapeut?

Een kindercoach helpt een kind met name op mentaal gebied, op het gebied van het denken, fantaseren, visualiseren en bewust worden.

Een coach biedt het kind de mogelijkheden om eigen kwaliteiten te ontdekken en deze bewust in te zetten.
Een therapeut werkt met onderliggende emotionele problemen, trauma’s en blokkades.
Hier gaat het vooral om begrijpen waar je probleem vandaan komt en inzicht krijgen in wat je doet.

Worden de kosten vergoed?

In de meeste gevallen worden de kosten (nog) niet vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is daarom aan te raden contact te zoeken met uw verzekeraar om de mogelijkheden te bespreken.
Als uw kind een PGB heeft, kunt u de coachingskosten hiermee betalen.

Is er nog een evaluatie met de ouders?

Ja, na 3 sessies is er een tussenevaluatie en na 7 sessies een eindevaluatie.

Krijg ik te horen wat u met mijn kind bespreekt?

Na 3 sessies zal er een tussenevaluatie en na 7 sessies een eindevaluatie plaatsvinden met de ouders.
Omdat vertrouwen tussen uw kind en mij erg belangrijk is, laat ik het aan het kind te beslissen wat wel en niet gedeeld zal worden.
Uiteraard mag u hierin van mij een professionele houding verwachten en kunt u erop vertrouwen dat ik u op de hoogte breng van zaken die in het belang van het kind aan u verteld dienen te worden.

Coaching & vertrouwelijkheid

Een coach is gebonden aan een ethische code die de coach verplicht het besprokene onder zijn/haar beroepsgeheim te houden. Dit betekent dat zonder uw toestemming geen gegevens aan anderen mogen worden verstrekt.

Wanneer kan ik een kindercoach inschakelen?

Als je kind even niet lekker in zijn vel zit, boze buien heeft, verdrietig of stil is, als het niet lekker gaat op school, slaapproblemen enzovoorts dan kan je contact opnemen met een kindercoach.

Een kindercoach kan je ten alle tijde inschakelen. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Twijfel je of kindercoaching iets is voor jouw kind? Laat dan een berichtje achter of neem contact op via e-mail info@lepapillonkindercoaching.nl of bel 06 137 57 804

 

Chat openen
Heeft u een vraag?
Welkom bij Le Papillon Kindercoaching
Hoi, ik ben Janny, waar kan ik u mee helpen?