Le Papillon Kindercoaching

Van rups naar vlinder

 

 

Over mij

Een tik op mijn handen met een liniaal van de hoofdonderwijzer, gaf mij weer het gevoel niet belangrijk te zijn en vond het zó onterecht. Durfde eindelijk van mezelf af te bijten en het werd gelijk afgestraft. Ik werd een lange tijd gepest door een jongen en was het op een gegeven moment zó beu, dat ik uit de schoolbank stapte en op hem begon te timmeren, alle frustratie kwam eruit.  De hoofdonderwijzer keek alleen naar wat ík deed en de jongen ging vrijuit. Het gevoel van niet belangrijk zijn zette zich door in het middelbare onderwijs. Het had wel diepe sporen bij mij achtergelaten heeft tot ver in mijn leven parten gespeeld. Doordat ik mezelf niet durfde te uiten, mezelf niet goed genoeg vond, ontwikkelde ik een eetstoornis.  Jarenlang heb ik nog aangemodderd alles weggestopt/weggegeten.

En nu is het klaar!

 

Ik was inmiddels 60 jaar en overpeinsde mijn leven, had mijn eetstoornis 25 jaar geleden overwonnen, maar voelde mij nog niet gelukkig en besloot toen dat ik nu écht naar mezelf in de spiegel moest gaan kijken, wilde weer trots op mezelf worden, mezelf op de eerste plaats zetten, ertoe doen, mijn mening durven geven, mijn emoties durven uiten, vrij voelen, tevreden zijn over mezelf.

Hoe is het nu?

Toen heb ik allerlei mensen geraadpleegd, zoals reiki, healing, cursussen gevolgd, boeken gelezen, mediteren en yoga. Door terug te gaan naar mijn jeugd, ben ik confrontaties aangegaan en heb ik mezelf leren accepteren, ongeacht of ik het goed doe of niet. Heb nu eindelijk het gevoel dat ik ok ben en mag zijn wie ik ben en weet dat ik net zo belangrijk ben als ieder ander. Maak ook nu makkelijk contact. Doordat ik heb gekeken waarvoor ik allemaal bang was en dit verandert heb, is er zo’n last van me afgevallen, dat ik nu veel energie gekregen heb om nieuwe dingen te leren. En loop niet meer weg voor moeilijke dingen, maar kijk gelijk hoe ik het zelf op kan lossen of ik vraag om hulp. Pak het nu gelijk aan.

Ik durf nu mijn mening te geven en het ergens niet mee eens te zijn en dit ook te uiten.

Durf nu ook mensen gewoon te vragen of ze zin hebben om met mij bijv. te gaan wandelen, winkelen etc. zonder de weerstand die er eerst was met de gedachten: ze zal wel geen tijd hebben, ze zal het wel stom vinden, ze zal wel andere plannen hebben etc. etc.

Ik geniet enorm en ben dankbaar voor de mooie vriendschappen die er nu ontstaan zijn.

Mensen komen nu naar mij toe voor de gezelligheid, een praatje of advies.

Het is een lange weg geweest, maar ben zo blij dat ik dit punt bereikt heb.

Vind het heerlijk om nu volop te genieten van het leven en van de mensen, groot en klein.

Als je me zou kennen, zou je weten dat

  • Ik gek op het land Frankrijk, de mensen, het eten, de muziek en de taal ben
  • Ik het belangrijk vind om mezelf te ontwikkelen. Dat ik o.a. de opleidingen Pedagogisch Medewerkster, Nine Star Ki en Kindercoach gedaan heb.
  • Ik ontzettend geniet om in de natuur te zijn en me te verwonderen over de dieren en over hoe mooi alles groeit en bloeit.
  • Ik het heerlijk vind om met mijn vriendinnen op stap te gaan.
  • Ik me graag laat verrassen om dingen te ondernemen.
  • Ik enthousiast, spontaan, energiek, impulsief, nieuwsgierig ben

Door mijn eigen ervaring en de opgedane kennis is het mijn passie en mijn vastberadenheid om jonge kinderen al te leren hoe ze op een andere manier naar hun gedrag, gedachten en gevoelens kunnen kijken, zodat ze zelf de oplossingen weten aan te dragen.

 

Spreekt het je aan?

Schrijf je dan in …..

Chat openen
Heeft u een vraag?
Welkom bij Le Papillon Kindercoaching
Hai, ik ben Janny, waar kan ik u mee helpen?